Bartók World Competition & Festival

ZENESZERZŐVERSENY 2020

Zeneszerzők megmérettetésével folytatódik a Bartók Világverseny és Fesztivál 2020-ban a Zeneakadémián. A versenyre 40 év alatti komponisták jelentkezhetnek

 

vonósnégyesre írott műveikkel

 

2020. augusztus 10-ig. A győztes alkotások november 28-án a Díjkiosztó Gálakoncerten hangoznak fel először, és e művek közül kerül majd ki az egyik kötelező darab a Bartók Világverseny következő hangszeres fordulójában, a vonósnégyesek versenyén 2021-ben.

 

A VERSENY ÖSSZDÍJAZÁSA 10.000 EURÓ

 

A győztes alkotásokat a Díjkiosztó Gálakoncerten három kiváló magyar vonósnégyes tolmácsolja majd.  

 

Zeneszerzés 2020

A bartóki gondolattól a kész zeneműig

A bartóki gondolattól a kész zeneműig

16 October 2019

Tallián Tibor zenetörténész, a Zeneakadémia professor emeritusa Bartók Béla életének és zenéjének kutatója, akinek munkáját 2016-ban Akadémiai, majd 2017-ben Széchenyi-díjjal ismerték el. A Bartók Világverseny és Fesztivál zongora kategóriájának zsűritagjaként a párhuzamosan zajló konferencia eseményeit is nyomon követte.

More
Bartókhoz képzeteken át vezet az út

Bartókhoz képzeteken át vezet az út

19 September 2019

Mūza Rubackytė litván zongoraművész Vilnius, Párizs és Genf között osztja meg életét, de szívesen látott vendég minden kontinensen, hazájában pedig többek között becsületrenddel is elismerték. A Bartók Világverseny zsűritagjaként, egyúttal a Vilniusi Zongorafesztivál zenei vezetőjeként különdíjat is felajánlott a verseny győztesének, így 2021 novemberében Szokolay Ádám a litván fővárosban is bemutatkozhat.

More