Bartók Világverseny

Chaya Czernowin

 
 

Chaya Czernowin Izraelben született és nőtt fel. Otthoni tanulmányai befejeztével Németországban és az Egyesült Államokban tanult tovább, majd az Asahi Shimbun és az American NEA ösztöndíjainak köszönhetően Tokióban, az Akademie Schloss Solitude ösztöndíjával pedig Németországban és Bécsben képezhette magát tovább. 2006 és 2009 között ő volt az első női zeneszerzés professzor Bécsi Zeneakadémián, 2009 óta pedig a Harvard Egyetemen tanít.

Jean-Baptiste Jolly-val, a Stuttgart mellett található Akademie Schloss Solitude igazgatójával és Steven Kazuo Takasugi zeneszerzővel együtt alapította a Schloss Solitude zeneszerzők számára kétévente tartott nyári kurzusait. Takasugi és Czernowin szintén tartanak mesterkurzusokat az izraeli Tzlil Meudcan nemzetközi kortárs zenei fesztiválon és nyári akadémián, melynek alapítója az Ensemble Nikel művészeti vezetője, Yaron Deutsch.

Czernowin életművének nagy részét kamara- és nagyzenekari művek teszik ki, amelyekben gyakran használ elektronikát. Darabjait európai, japán, koreai, ausztrál, amerikai és kanadai zenei fesztiválokon is gyakran előadják.