Bartók Világverseny

Kuzma Bodrov

Kuzma Bodrov a Moszkvai Konzervatóriumban végzett, ahol jelenleg összhangzattant, zenei formatant, harmonizációt, hangszerelést és kottaolvasást tanít. Jelenleg a Moszkvai Konzervatórium Fiatal Zeneszerzők Klubjának szervezője és társelnöke, valamint Dmitrij Krimov rendező Laboratóriumának tagja. A moszkvai forgatókönyvírók és rendezők felsőfokú tanfolyamainak professzora. 2012 óta a madridi Centro Superior Katarina Gurska vendégprofesszora.

Kuzma Bodrov számos hazai és nemzetközi verseny győztese, többek között a Sosztakovics-verseny és a 2006-os szentpétervári Pythian Games verseny, a 2012-es moszkvai Majakovszkij-verseny és a 2012-es szentpétervári Prokofjev-verseny győztese.

A "Mesék az öreg zongoráról" című ismeretterjesztő animációs filmek zenei rendezője. Kuzma részt vett az Orosz Ifjúsági Akadémia fesztiválon (2002, 2003), a bonni Beethoven Fesztiválon ("Caprice hegedűre és zenekarra", a Deutsche Welle megbízásából, 2008), a Musik an der ETH und UZH (Svájc, 2008), és az Aspekte Salzburg (2010) rendezvényeken. A zeneszerző neves zenészekkel dolgozott együtt, többek között Jurij Basmet, Jurij Szimonov, Borisz Tevlin karmesterekkel, valamint olyan szólistákkal, mint Boris Berezovszkij, María Bayo és Nikita Boriszo-Gglebszkij.  2011-ben a Musical Review az "Év új generációs zenésze" rangsorában elnyerte az "Az év embere" címet. A filmszakmában leginkább a Sobibor (2018) című, a második világháború valós eseményein alapuló történelmi film zeneszerzőjeként ismert.