Bartók Világverseny

Hamarosan Gálakoncert

2022. november 2.

Kelemen Barnabás, Langer Ágnes és Balog József közreműködésével rendezi a világ ifjú zeneszerzőinek ünnepét a Zeneakadémia, 2022. november 26-án 19 órától a Solti teremben.

A gálán a nemzetközi verseny első három helyezett művét hallhatja a közönség, emellett megszólalnak Bartók olyan kedvelt és népszerű hegedű-zongora darabjai is, mint a Román népi táncok és az Andante.

A Bartók Világverseny zeneszerzői fordulója jórészt online zajlott, a beküldött darabok mindvégig álnéven szerepelnek, így sem a Zeneakadémia előválogató testülete, sem a nemzetközi zsűri nem tudta, kinek a művét díjazzák. Egyedül a versenytitkárság munkatársai ismerik a valódi neveket, hogy meghívhassák a gálára a díjazottakat.

Az eredményhirdetés így részvételükkel és közönség előtt zajlik: a koncertre a Zeneakadémia jegypénztárában és online is kaphatók jegyek. A műsor egy része meglepetés: a díjazottak is csak akkor tudják meg, mit nyertek, és a hangverseny melyik pontján kik adják elő műveiket. Másik része pedig tisztelgés Bartók előtt, kiváló magyar muzsikusok előadásában. A részletes program itt elérhető.

A koncertet élőben közvetítjük a Zeneakadémia honlapján és Youtube-csatornáján.