Bartók Világverseny

Bejárta a Bartók Világverseny és Fesztivál híre a globális sajtót

2017. január 24.

A 2017 őszén megrendezendő nemzetközi hegedűversenyre legkésőbb március 26-ig jelentkezhetnek 30 év alatti hegedűsök, és már a kapcsolódó zenetudományi szimpóziumra is várják a jelentkezéseket a szervezők.

Félidejéhez közelít a Bartók Világverseny és Fesztivál – Nemzetközi Hegedűverseny 2017 jelentkezési időszaka: az elmúlt hetekben a verseny  nemzetközi beharangozó kampánya keretében olyan, véleményformálásban meghatározó médiaóriások felületeire jutottak el a 2017-es nemzetközi hegedűverseny hirdetései, illetve beharangozó imázs kisfilmje, mint a The New York Times, Le Monde, Euronews, vagy a Der Spiegel. A versenyfelhívás megjelent továbbá a legrangosabb zenei orgánumok és szakportálok (The Strad, Gramophone, Classical Music Magazine, a theviolinchannel.com stb.) felületein is. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiváló nemzetközi kapcsolatrendszerének köszönhetően az első alkalommal meghirdetett verseny alapinformációit bemutató füzet nyomtatott, illetve elektronikus formában közvetlenül is eljutott több száz zeneművészeti intézményhez. A Zeneakadémia által saját hatáskörben lebonyolított nemzetközi kampány részeként a verseny hirdetései több kínai médiumban, illetve a legnépszerűbb közösségi csatornákon és keresőrendszerekben is folyamatosan jelen vannak. A Zeneakadémia által rendezett – az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott – verseny iránti érdeklődést jól mutatja, hogy a 2016 decemberi meghirdetés óta eltelt időszakban csak a megmérettetés kampányvideóját a YouTube-on több mint 13.000-en, a Facebookon pedig 25.000-en tekintették meg. A 2016. december 6-i sajtótájékoztató hazai sajtóvisszhangját ebben a cikkben foglaltuk össze, a nemzetközi megjelenésekből pedig az alábbi galériában tallóztunk.
 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A Bartók Világverseny és Fesztivál – Nemzetközi Hegedűverseny 2017 jelentkezési határideje két hónap múlva, 2017. március 26-án jár le, fontos azonban, hogy a jelentkezési anyagokat – köztük a három bemutatozó videót – a verseny honlapjára legkésőbb február 15-ig feltöltő jelentkezők 50% kedvezményre jogosultak a regisztrációs díjból, amennyiben továbbjutnak az őszi élő fordulókba.

Január első napjai óta lehet jelentkezni a Bartók Világverseny és Fesztivál keretében meghirdetett tudományos szimpóziumra is, melyet a MTA BTK Zenetudományi Intézet Bartók Archívuma rendez. Az angol nyelvű konferenciára a Bartók-kutatók mellett a muzikológus MA és doktorandusz hallgatók jelentkezését is várják. Beküldött absztraktjaik alapján egy nemzetközi bizottság választja ki a meghallgatásra érdemeseket, majd a húszperces előadásokat nemzetközi hírű, az adott terület specialistái által megtartott vitaindító, nyitó előadások vezetik be. Az előadássorozatot követően az arra érdemes előadásokatt kiadványban, illetve a magyar zenetudomány nemzetközileg elismert periodikájában, a Studia musicologica-ban is megjelentetik a szervezők.

A jelentkezéssel kapcsolatos további tudnivalók, valamint a Bartók Világverseny és Fesztivál legfrissebb hírei a bartokworldcompetition.hu honlapon, illetve a megmérettetés Facebook-oldalán érhetők el.

Címkék